helgen+måndag

Fredag!
Dagen började med att vi gick till Sandvik för att jobba. Han som vi tidigare fått hjälp av var ledig idag så vi skulle fråga någon annan om vi behövde hjälp. Men idag klarade vi oss själva. Vi hade fått ett häfte med massa olika ritningar på som vi skulle rita över till CAD filer. Vi krånglade lite med vissa problem vi fick men vi löste allting tillsammans jag och Emelie. Dessutom så eftersom min datorn har krånglat så frågade jag om det gick att lösa med att använda jobbdatorn till skype på fritiden eftersom jag vill prata med nära och kära. Men det ville som inte riktigt men däremot så kollade dom på min dator och hjälpte mig, så nu fungerar det bättre än innan. Hoppas att det fortsätter så.
På lunchen var vi ut och chefen för gruppen vi jobbar med, och åt god lunch. Friterad lax med ris och grönsaker. Det var väldigt trevligt. Sedan nu ikväll när vi skulle gå från jobbet kom han och frågade om vi hade några planer för ikväll eller ville ha sällskap ut och äta. Vi valde att det skulle vara trevligt med sällskap, så det bestämdes att han skulle möta upp oss utanför där vi bor kvart över sex. Vi gick ut kvart över sex och han stod och väntade på oss, med en annan kille från avdelningen. Vi fick sedan åka bil till restaurangen, som var en väldigt fin och dyr restaurang. Den kallas Teppanyaki, där man har som en grill mitt i bordet och grillar köttet. Det var väldigt goda köttsorter vi fick prova. Kotunga var nog det som var bäst tror jag. Låter skumt jag vet, men det var tunt skivat och smakade som otroligt god skinka.


Lördag!

Denna dag började klockan sju för min del. Skönt att komma upp i tid. Pratade lite med Simon och några till hemma i Sverige. För att sedan med Emelie Fallgren gå till tunnelbanan och vänta på en tjej från jobbet som skulle möta oss där. När hon sedan kom så gick vi till ett ställe som heter Mos Burger väldigt gott var det. Sedan tog vi tunnelbanan in till Sakae (stan) Sedan tillbringade vi sju åtta timmar där. Vi behövde hitta kavajer och skjortor och jag behövde nya byxor för vi skulle vara formellt klädda på måndagen. Det var svårt med storlekar, lättare för Emelie än för mig. Men jag fick i alla fall höra att det var mer sexigt än konstigt när jag inte fick byxor över höfterna eller när jag inte kunde knäppa skjortan över bysten. Haha, lite roligt att höra i alla fall annars hade jag nog gett upp tidigare. Till slut hittade jag ett par byxor på Zara och en kavaj på Uniqlo och en skjorta på Gap. Inte alls jättebilligt men överkommliga priser. Och hur ofta är man i Japan liksom? Det händer kanske bara denna gång. Vem vet så man ska ta vara på tillfället. I alla fall så påvägen hem stannade vi några stationer tidigare och gick till en Italiensk restaurang och åt med tjejen från jobbet. Det var gott och trevligt. Hela dagen var väldigt lyckad tycker jag och hon var otroligt hjälpsam med kläder och råd. Ringde till personer på jobbet och frågade vad som var okej att ha på sig, eftersom det var en storkund som skulle komma och hälsa på. Vi hittade som tur var alla kläder vi behövde. Det blev riktigt bra faktiskt!
Tjejen från Sandvik som var med och hjälpte oss och visade oss runt


Söndag!

Denna dag skulle jag och Emelie klara oss helt själva. HAHA! Vi hade fått hjälp att köpa dagskort till tunnelbanan kvällen innan så det hade vi. Kunde åka bäst vi ville! Jag vaknade vid sju denna morgon med, är skönt att inte sova bort hela dagarna! Pratade med Simon och några till innan Emelie kom ner. Vi åkte vid elva kanske, då åkte vi till ett stort Zoo. Jag blev nästan chockad när vi kom in. Det var typ fyra gånger så stort som Gröna Lund och otroligt fint bra upplagt också, man missade ingenting. Vi var där några timmar sedan gick vi ut och till McDonalds och åt lunch, en sen lunch. Sedan tod vi tunnelbanan vidare dit vi hade ätit middag dagen innan i tron om att vi skulle hitta affärer och shopping. Men icke sa nicke vi hittade istället ett tempel och världens tempelgård. Inte fel det heller, det var nästan bättre. Hur fint som helst. Knäppte väldigt mycket kort både jag och Emelie. Men batteriet i min kamera dog så jag tog bara hälften så många som Emelie. Men det blev i alla fall drygt 200 bilder den dagen, Emelie hade över 500 stycken , HAHA! Efter templet tog vi tunnelbanan IGEN vidare in till Sakae som dagen innan. Vi gick runt och runt och knäppte kort på kort. Det var varmt och skönt. Jag gick i bara linne hela dagen utan att frysa någon gång! De hade typ som små konserter i en park mitt i stan. Det var såååå mysigt, vi satt där ett bra tag. Det är så man verkligen märker hur folk tittar pratar och pekar. Men vadå sticka ut är väl inte så fel! Är som Ellen säger 130 miljer människor och alla tittar på en! haha. Roligt det vet du men det är sant. Men dom tittar snällt alla är gudonligt snälla!
Blommor utanför templet


Måndag!

Idag skulle vi vara på Sandvik en halvtimme tidigare för en tjej skulle hjälpa mig att "fålla upp" mina byxor. Det skulle vara formell klädsel idag efter som en stor kund skulle komma på besök. Dagen började med att det skulle städas i verkstaden på Sandvik. Det sker på helt andra sätt än hemma kan jag lova! Sedan bar det av upp på fjärde våningen där vi håller till. Vi satt och jobbade på med våra uppgifter på cad som vi gjort sen förra veckan. Det är faktiskt roligare än det låter! Fast idag körde vi fast så dom fick hjälpa oss ganska mycket, och eftersom engelskan inte alltid går att förstå fick vi ta det några gånger men det var också roligt. Sedan blev det lunch så vi gick och köpte en sorts schnitsel med ris till, ganska god faktiskt. Sedan kom killarna i den arbetsgruppen vi tillhör denna vecka och förra veckan och sa att dom ville bjuda oss på middag ikväll. Inte säger man nej heller, det är alltid roligt att träffa folk efter jobbet och dessutom prova nya saker. Vi gick nästan direkt när vi slutade, till en liten restaurang ganska nära. Vi var åtta stycken, sex killar från arbetsgruppen och jag och Emelie. Det var trevligt och blev mycket skratt. Några hade extra svårt att prata engelska men det var roligt för de försökte och det gick ganska bra faktiskt. Sedan fick vi lära dom några saker på svenska och dom försökte lära oss samma saker på Japanska. Dessutom började vi prata om tyska och jag fick säga några saker där med. Några av dem kunde också lite grann tyska. Det blev en riktigt lång middag, med långa skratt och en del oförstående miner. HAHA. Det är ofta man inte förstår hur de menar eller de inte förstår hur vi menar. Men det löser sig alltid! Sedan gick jag och Emelie hem bytte kläder och gick ut och gick en sväng för att knäppa lite kort och för att köpa frukost till morgon dagen! Nu sitter jag här nyduschad och ska strax sova.
Två av de sex som bjöd oss på mat

Torsdag

JA ni, här går tiden faktiskt fort. Tro det eller ej. Snart har vi varit i Japan i en vecka, bara fyra kvar. Visst det låter långt men eftersom tiden går fort så blir det inte så långt. I alla fall inte vad som känns. Däremot försvinner inte hemlängtan på en kick. Jag tror faktiskt att den kommer att ligga kvar hela tiden. Kanske att den dämpas lite. Kvällarna är värst och så kommer det att förbli.. Idag har varit väldigt lugnt faktiskt. Vi har haft mycket rolit idag så då tänker man på annat, och det går bättre.
Idag har vi jobbat. Fått ritat lite vyer på ritningar och lärt oss lite mer om CAD. På lunchen skulle vi gå och köpa matlådor som vanligt. MEn vi träffade en väldigt söt och trevlig tjej som jobbar på Sandvik i Entren, vi åt med henne i måndags. Hon frågade om vi ville följa med henne och äta på en restaurang istället. Och så blev det , vi hade otroligt roligt måste jag säga. Blev friterad kyckling med ris, som dricka till det serverades japanskt varmt te, väldigt gott. Kostade bara 680.... Yen alltså , hihi, det blir i runda slängar 68 kronor, lite mindre. Inte dåligt för förrätt varmrätt och dricka :) Förrätten var japansk traditionell soppa. Sedan när vi givk tillbaka till jobbet så erbjöd hon sig att följa med oss in till stan i helgen eftersom hon inte hade så mycket annat att göra och att vi inte hade varit här någon helg innan. så hon ville inte att vi skulle behöva gå runt själva. Ni förstår i den här delen av Japan är de inte vana vid turister så det ingen som vi har mött utanför Sandviks dörrar som pratat engelska. Ingenting står på engelska. Inga Menyer ingenting. Eller jo menyn på McDonalds stod på engelska, om man sa english några gånger förstod dom iaf det. OCh ja vi har ätit på McDonalds i Japan, det verkar onödigt men det var närmast och det såg gott ut och jag kan informera om att nu måste Sverige höja standarden på denna mat. Färska hamburgare, perfekta strips allt gjordes på en gång när man beställde och det tog inte els lång tid. Även fast det var ungefär lika mycket folk som i Sverige. Jag vill ha Japanska McDonalds strips i Sverige!!!!

Nu har jag och Emelie provat något nytt. Eller jaaa. MASSA nytt!!! Allt lägs upp på Emelies blogg någon dag förhoppnigsvis idag. Eventuellt också på facebook. Där kommer det finnas bilder där Emelie och jag betygssätter det vi provat och även en förklaring på vad det är. Men några saker vi provat var. Japansk choklaskaka, japansk chokladdryck, cheesecake, rullltårtor med smak av choklad, vanilj och caramell, yoghurt och även en läsk som smakar choklas. Oops vet inte om det blev alla saker kanske. HAHA. Men det märker ni. Emelies blogg finns länkad på denna blogg sida. Så det är bara att klicka på Emelie i Japan så får ni läsa hur hon upplever allt och se vad vi gör.

Imorgon är det fredag sista arbetsdagen innan helg. Det känns bra, jag och Emelie vet massa saker vi vill se och göra nu under de helger vi är här.

Hoppas alla har det bra hemma nu ska jag och emelie ut och gå kvällspromenad och sedan blir det dusch och säng tror jag :) förhoppningsvis hinner jag prata med Simon innan jag somnar idag!


pusspussochkram ♥

nu du

Fy vilken hemlängtan jag har haft. och bättre blev det inte av att datorn böjade krångla lite smått. det fungerade inte att använda mikrofonen INGEN mikrofon. köpte till och med en ny. Nu har jag köpt usb adapter till den med. då började den fungera med då fungerade inte ljudet på datorn ist., Nu fungerar allting. Men undrar om datorn behöver lämnas in när jag kommer hem kanske :'( Tråkigt men bättre än att inte ha någon alls.
Idag har vi varit på jobbet. Började med två timmar övningar på cad programmet. Sedan var det coropak möte från elva till kvart över fem. Det var dessutom på JApanska. Halva tiden förstod vi ingenting. men sen så kom Michel och å översatte han till oss på svenska:) det var intressant faktiskt,fast jag otroligt trött. Hade inte kunnat sova riktigt inatt.


Nu ska snart jag och Emelie ut och äta. Undrar vart det blir idag ;) Gott säkert,


pusspussochkram

JAPAN

Ja vad ska man börja med?
Kom till Japan igår på morgonen i lokal tid. Har alltså varit här snart två dygn. Det är spännande och intressant de är otroligt trevliga och snälla. Men jag rår inte för det jag längtar HEM!

Igår när vi kom till flygplatsen så mötte Michael Eneberg upp oss, skönt att det var en svensk faktiskt. Vi åkte tåg och tunnelbana för att komma till hotellet. Han visade oss runt lite grann sedan bestämde vi att han skulle hämta oss igen halv sex på kvällen. Vi skulle ut och äta middag, så när han hämtade oss åkte vi tunnelbana till en annan förort till Nagoya. Vi träffa en Japansk tjej som också jobbar på Sandvik här. Hon var otroligt rolig och trevlig.

Inatt hade vi svårt att sova för det är lite olika tider hemma och här. skiljer åtta timmar, men vi sov en stund sedan vaknade vi mitt i natten. Vi hade svårt att somna om så det tog nästan två timmar. Sedan vaknade vi av väckarklockan, men vi somnade om efter inte så lång stund. Vaknade helv nio och vi skulle börja nio! Men vi hann i tid och hann till och med äta frukost.

Så nu har vi blivit guidade och presenterade överallt på Sandvik här. Vi har även haft vårat första möte på engelska! Det var intressant, ganska roligt faktiskt. Vi har även varit ut och ätit middag men chefens assistent nu ikväll. Där i från vi precis kommit hem. Klockan är halv ett nästan hemma i Sverige men här är det snart halv nio på kvällen.

Har hemlängtan och saknar alla hemma! Men det går nog bra iaf.

Puss och Kram lova you <3

3 dagar kvar

Nu är det bara tre dagar kvar tills det lyfter! Ska bli roligt tycker jag, men är fortfarande lite stressad över att inte hinna packa allting och göra allt jag skulle vilja göra.


Idag blir det middag med Emy och Mattias. Men fick precos nu en tid hos tandläkaren för att ta bort stygnet som jag fick när de opererade bort en tand på mig. Det skulle ha lossnat av sig självt för typ två veckor sedan men det sitter kvar det, så nu ska jag få hjälp att ta bort det. Ska vara där vid fyra, så jag borde hinna hem och laga mat och göra en kaka innans sex, förhoppningsvis i alla fall! Men det ska bli väldigt roligt att träffa Emy och Mattias med deras lille pojke innan jag åker.


Hoppas att maten går hem i smaken för dom också. Det vore roligt, det är alltid roligt att laga mat åt andra men förhonningsvis ska jag kunna lyckas få det att bli gott med :) haha,


pusspuss och kram

4 dagar

Tisdag

HJÄLP Nu är det bara 4 dagar kvar. Är nervös och börjar nästan längta efter att åka så att jag får komma hem någon gång. Jag har inte varit utomlands speciellt mycket och är ingen höjdare på att hitta på flygplatser. Men med Emelie vid min sida höppas jag att det kommer att gå bra. Vi får se hur detta blir.


Är en hel del som ska göras nu innan vi åker också. I helgen har jag köpt nya underkläder vilket var ett måste, jag har även köpt presenter som jag kan ge till de vi träffar i Japan. Vad har jag mer gjort... hm... jag har letat reda på vad jag ska ha för jacka, skor och sådant praktiskt. Igår fick jag stress köpa ett par byxor, de vill inte att vi ska ha jeans på oss under arbetstid.. och jag har bara jeans och leggings. Så jag köpte ett par chinos fast med hög midja. Riktigt sköna faktiskt, jag hoppas att de duger att ha, hoppas även att jag kan ha de paret mamma hade hittat hemma, annars blir det till att tvätta upp byxorna med jämna mellanrum.


Nu är det bara ganska mycket kvar att göra innan jag kan känna mig klar att åka. Jag ska packa klart, och det är inte det lättaste, jag ska göra ett matteprov innan veckan är slut, jag måste hinna göra klart min design uppgift och skriva klart samhällskunskaps rapporten. Samtidigt ska jag hinna till Simons mormor och morfar och äta middag, jag ska bjuda Mattias och Emy på middag och jag MÅSTE tvätta. Menmen, det är som alltid.

VILL MAN SÅ KAN MAN!


Så jaaa. Nu är det tisdag, lördag bär det av. Egentligen borde jag inte stressa allt löser sig på ett eller annat vis och jag tror egentligen inte att det är något problem.


Pusspuss och kram på er!


Emelie Fallgren



Emelie Fallgren och jag ska åka till Japan tillsammans om åtta dagar.

Fredag

Ja, nu är det många tåg som är inställda även fast vädret börjar bli mycket bättre. Har i alla fall hittat ett tåg som inte är inställt och som jag kan åka med hem. Det verkar lösa sig, blir bra om inte det också blir inställt medan jag sitter på bussen påväg dit!

Önska mig lycka till.

Snökaos

FREDAG

Guud vilken väder det är alltså. Helt hemskt, Simon fick knappt upp dörren imorse när han skulle ut. Var nästan tre decimeter snö utanför dörren uppblåst ihop packat. Men det gick tillslut, så nu sitter man i skolan vi är åtta av 28 här idag. Bussen som kommer från östhammars hållet har inte ens gått från östhammar än...


Alla skolbussar i hela Upplandslän är inställda. Bussar är försenade, jag hoppas att vädret blir bättre tills jag ska försöka ta mig hem till Storvik. Men det blir nog bra...


 

Bara åtta dagar kvar tills jag åker till Japan, ska bli roligt, och skönt att slippa snöovädret!


Ser fram emot att åka nu. Men lite nervös.


10 februari

Bara nio dagar kvar tills det bär av till Japan och Nagoya. Jag åker med Emelie Fallgren, det ska bli otroligt roligt. Här tänkte jag försöka hålla er uppdaterade under min resa och sedan efter när jag kommer hem ska jag försöka fortsätta skriva. Är lite dålig på att skriva regenbundet men jag ska lära mig.



Det ligger även länkar här på min sida och där är mina klasskompisar som åker till andra ställen, läs gärna deras bloggar också. Vore roligt, där kan man verkligen få se en skillnad på kulturer och sådant nu under fyra till fem veckor.


 Nu får vi hoppas på att jag snart skriver igen. Det här blir nog roligt det! Kramar på er


FÖÖÖR längesedan!!!

Jani, nu var det pinsamt längesedan jag skrev någonting här. Jag lovar att jag ska bli bättre nu den närmsta tiden.
Tänkte ta upp skrivandet nu igen innan jag åker till Japan. Det är bara två veckor och två dagar kvar nu, men tänkte att jag skulle hålla alla uppdaterade under tiden jag är borta. Så jag tänkte försöka skriva så mycket som möjligt här. Men detta beror alldeles på om det finns Internet på det stället vi ska bo på. Jag får hoppas på det annars blir de första fyra veckorna jobbiga. Den sista ordnar vi själva bostad så då fixar det sig nog med internet.
Kram på alla så håller vi tillsammans tummarna på att jag ska kunna bli bättre på det här med att skriva! puss <3

RSS 2.0